Mainos

Jeltsin pitkästä aikaa tv:ssä

Venäjän presidentti Boris Jeltsin ylisti illalla pääministeri Jevgeni Primakovia ja sanoi tämän olevan maan kaikkien aikojen vahvin ja luotettavin pääministeri.

Jeltsin sanoi, että Primakovin takana seisovat sekä presidentti, parlamentin alahuone duuma että Venäjän alueet. Hän kiitteli erityisesti pääministerin kykyä löytää kompromissi kaikissa tilanteissa.

Jeltsin kertoi televisiohaastattelussa luottaneensa Primakoviin vaikeina aikoina, kun Venäjä on joutunut kamppailemaan akuutin talouskriisin kanssa.

Primakovin hallitus on ollut vallassa runsaat 100 päivää. Venäjän lehdissä Primakov on mainittu mahdollisena presidenttiehdokkaana vuoden 2000 vaaleissa. Jeltsin ei kosketellut tätä kysymystä lainkaan. Hän sanoi olevan liian aikaista puhua presidentinvaalikampanjasta.

Kysymykseen mahdollisista ennenaikaisista vaaleista Jeltsin vastasi "ei, kertakaikkiaan ei". Hän sanoi myös vastustavansa ajatusta presidentin vallan rajoittamisesta.

Jeltsin ei ole esiintynyt juurikaan tv:ssä syksyn jälkeen. Varttitunnin haastattelussa Jeltsin esiintyi nyt varsin hyväkuntoisena ja virkeänä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.