Mainos

Jeltsin pitää Dagestanin pommi-iskua haasteena Venäjälle

Ainakin 16 ihmistä on kuollut ja vajaat 70 haavoittunut Venäjälle kuuluvan Dagestanin pääkaupungissa Mahatshkalassa tehdyssä pommi-iskussa.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin luonnehti Dagestaniin tehtyä pommi-iskua haasteeksi koko maan yhtenäisyydelle. Jeltsin sanoi Dagestanin johdolle lauantaina lähettämässään kirjeessä, että pommi-isku oli terroriteko, jonka tarkoituksena oli horjuttaa alueen tilannetta.

Ainakin 16 ihmistä on kuollut ja vajaat 70 haavoittunut Venäjälle kuuluvan Dagestanin pääkaupungissa Mahatshkalassa tehdyssä pommi-iskussa, kertoivat venäläiset uutistoimistot lauantaina. Viranomaiset pelkäävät, että raunioituneista taloista löytyy vielä lisää uhreja.

Myöhään perjantai-iltana tehty isku tapahtui kadulla, jonka varrella asuvat sekä Dagestanin pääministeri että Mahatshkalan kaupunginjohtaja. Heistä kumpikaan ei haavoittunut räjähdyksessä. Muslimienemmistöisessä Dagestanin osavaltiossa sattuneet väkivaltaisuudet on liitetty usein sen naapuritasavallan Tshetshenian levottomaan tilanteeseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.