Mainos

Jeltsin: Perustuslakia muutettava varovaisesti

Venäjän perustuslain muuttamisessa pitäisi edetä varovaisin askelin, varoitti presidentti Boris Jeltsin radiopuheessaan, jonka hän piti perustuslain vuosipäivänä tänään. Jeltsin myönsi kuitenkin, että muutokset ovat välttämättömiä, jotta perustuslaki vastaisi nyky-Venäjän tarpeisiin.

-Perustuslaki ei ole opinkappale. Valtiolla ja yhteiskunnalla on uusia tehtäviä, ja perustuslakia on aika ajoin mukautettava näiden tehtävien hoitamiseksi. Muutokset pitäisi kuitenkin tehdä varovasti, ettei lain kokonaisrakennetta tuhottaisi, huomautti Jeltsin.

Presidentin valtaoikeuksia laajentanut uusi perustuslaki otettiin käyttöön viisi vuotta sitten kansanäänestyksen jälkeen. Jeltsinin poliittiset vastustajat ovat viime aikoina kovaäänisesti vaatineet perustuslain muuttamista niin, että valtaa ohjattaisiin presidentiltä parlamentille ja hallitukselle.

-Olen ehdottomasti eri mieltä ja uskon, että se olisi maalle tuhoisaa. Valtava Venäjänmaa tarvitsee vahvan ylimmän vallan, totesi presidentti puheessaan.

Maaseutuasunnollaan keuhkokuumeesta toipuvan Jeltsinin mukaan perustuslaki on vahva väline demokraattisten arvojen ja markkinatalouden puolustamiseksi kommunistien pyrkimyksiä vastaan.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.