Mainos

Jeltsin parantolaan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin siirtyi tänään Barvihan parantolaan toipumaan häntä koettelevasta uupumuksesta, ilmoitti Kreml. Jeltsinin lehdistöedustajan Dmitri Jakushkinin mukaan 67-vuotias Jeltsin saa parantolassa lääkärien määräämiä hoitoja. Hän ei täsmentänyt sanojaan.

Jeltsin oli Barvihan parantolassa toipumassa myös vuonna 1996 tehdyn sydämen ohitusleikkauksen jälkeen. Kreml kertoi eilen, että lääkärit olivat kehottaneet Jeltsiniä perumaan matkan Itävaltaan Venäjän ja EU:n huippukokoukseen, koska presidentti kärsii äärimmäisestä väsymyksestä. Lääkärit neuvoivat Jeltsiä pitämään Wienin-matkan sijaan lomaa.

Jeltsin tapasi pääministeri Jevgeni Primakovin aamulla ennen Primakovin lähtöä Itävallan huippukokoukseen.

Primakov Wieniin

Venäjän ja EU:n väliseen huippukokouksen. odotetaan keskittyvän Venäjää koettelevaan talouskriisiin. Primakovin odotettiin noudattavan Jeltsinille kaavailtua ohjelmaa, johon kuuluivat tapaamiset mm. EU:n puheenjohtajamaan Itävallan presidentin Thomas Klestilin, liittokansleri Viktor Kliman ja EU:n komission puheenjohtajan Jacques Santerin kanssa. Primakov siirtyi heti saapumisensa jälkeen neuvottelemaan Klestilin kanssa. Hänen odotettiin pitävän myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuuden yhdessä Santerin ja Kliman kanssa.

Primakov teki viikonloppuna selväksi, että Venäjä on valmis ottamaan ruoka-apua vastaan, jos esimerkiksi EU sitä tarjoaa. Venäjä ei kuitenkaan aio pääministerin mukaan kulkea käsi ojossa pyytämässä apua.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.