Mainos

Jeltsin palasi Kremliin

Presidentti Boris Jeltsin palasi perjantaina työpaikalleen Kremliin, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Jeltsin pääsi keskiviikkona sairaalasta, jossa hän oli toipumassa keuhkokuumeesta.

Jeltsin tapasi perjantaina uuden henkilökuntapäällikkönsä Nikolai Bordjuzhan. Jeltsin näytti vakavalta ja keskittyneeltä tapaamisesta Venäjän televisiossa näytetyssä kuvassa. Presidentin lehdistöedustajan Dmitri Jakushkinin mukaan Jeltsin ja Bordjuzha keskustelivat Kremlin työn kehittämisestä. Avustaja Oleg Sysujev teki selväksi, että Jeltsin haluaa vahvistaa vaikutusvaltaansa, joka on kärsinyt kolauksia presidentin sairastelun ja Venäjän talouskriisin kynsissä. -Jeltsin vahvistaa presidentin valtaoikeuksia. Tämä ei ole viimeinen askel, Sysujev sanoi viitaten maanantaina tehtyihin henkilöstövaihdoksiin.

Jakushkinin mukaan Jeltsinillä on yhä meneillään lääkärien määräämä "toipumiskausi", ja hän saattaa joutua käymään sairaalassa ajoittaisia tarkistuksia varten. Presidentin terveys on kuitenkin palautunut täysin ennalleen, Jakushkin vakuutti. Jeltsin vieraili jo maanantaina työpaikallaan, jossa hän kävi erottamassa aiemman henkilökuntapäällikkönsä Valentin Jumashevin ja kolme muuta avustajaa. Työpaikkavierailu kesti vain kolme tuntia, minkä jälkeen lääkärit määräsivät Jeltsinin takaisin sairaalaan. Jeltsin pääsi sairaalasta keskiviikkona ja siirtyi maaseutuasunnolleen toipumaan. Kaksiviikkoisen sairaalassaolon jälkeen lääkärit totesivat Jeltsinin hoidon päättyneen, mutta kehottivat häntä jatkamaan voimien keräämistä maaseutuasunnollaan.

Jeltsinin kansansuosio on tippunut ennätysmäisen alas ja hänen kiivaimmat arvostelijansa ovat vaatineet hänen eroaan. Venäjän johto on Jeltsinin sairastellessa siirtynyt vähitellen pääministeri Jevgeni Primakovin harteille. Julkisesti on arvailtu, että Primakov voisi voittaa vuonna 2000 pidettävät presidentinvaalit. Hän on tosin itse toistuvasti sanonut, ettei hän ole kiinnostunut presidentinvirasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.