Mainos

Jeltsin palasi julkisuuteen

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on palannut neljän päivän tauon jälkeen julkisuuteen. Valtiollisella tv-kanavalla esitetyssä parin minuutin nauhoitetussa puheessa presidentti vetosi kansalaisiin, jotta nämä äänestäisivät häntä keskiviikon vaalissa.

Vain vähän aikaisemmin Jeltsinin kilpakumppani Gennadi Zjuganov oli vaatinut lisätietoja presidentin terveydentilasta. Presidentin avustajien mukaan Jeltsin oli menettänyt äänensä kurkkukivun seurauksena.

Televisiossa Jeltsin vaikutti hieman jäykältä, mutta puhui kuitenkin normaalilla ja selvällä äänellä. Hän vakuutti olevansa tarpeeksi voimissaan ja päättäväinen Venäjän johtamiseen.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Jeltsin tapasi tänään pääministeri Viktor Tshernomyrdinin, ja keskusteli hänen kanssaan viikonloppuna pidetyn G7-maiden huippukokouksen tuloksista. Jeltsinin lehdistöpalvelu kertoi aiemmin maanantaina Jeltsinin siirtäneen täksi päiväksi sovittua tapaamistaan Ukrainan ja Moldovan presidenttien kanssa myöhempään ajankohtaan.

Viimeisimmät presidentinvaaligallupit lupaavat Jeltsinille selvää voittoa. Venäjän kaupallisen televisioaseman mukaan Jeltsin saisi 55 % ja kommunistien ehdokas Gennadi Zjuganov 33 % äänistä.
(STT-Reuter-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.