Mainos

Jeltsin on "tyrmistynyt" ohjusiskuista

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään olevansa tyrmistynyt Yhdysvaltain ohjusiskuista Afganistaniin ja Sudaniin. Jeltsin kuvasi Yhdysvaltojen hyökkäyksiä "terroritoimiksi". Jeltsin sanoi myös olevan "törkeää", että presidentti Bill Clinton ei ollut ilmoittanut hänelle etukäteen ohjusiskuista.

-Suhtaudun tähän kielteisesti, samalla lailla kuin kaikkiin muihin terroritoimiin tai sotilaalliseen asioihinpuuttumiseen tai kyvyttömyyteen ratkaista ongelmia neuvotteluteitse, sanoi Jeltsin, joka saapui perjantaina vierailulle Murmanskiin Kuolan niemimaalle. -Olen tyrmistynyt ja tuomitsen tällaisen, Jeltsin lisäsi. Jeltsin kertoi, ettei hän ollut saanut etukäteistietoa ohjusiskuista. -Sanon suoraan, että en tiennyt mitään, eikä koko maailma tiennyt mitään. Tällainen on törkeää.

Jeltsinin lehdistöpäällikkö Sergei Jastrzhembski tuntui haluavan pehmentää Jeltsinin lausunnon jyrkkää sävyä. Jastrzhembski sanoi, että Venäjä ja Yhdysvallat "ovat samassa veneessä mitä tulee taisteluun maailmanlaajuista terrorismia vastaan". Jastrzhembski huomautti myös, että Venäjä "ymmärtää sen katkeruuden" mitä amerikkalaiset tuntevat Keniassa ja Tansaniassa tehdyissä pommihyökkäyksissä menehtyneiden uhrien vuoksi. Yli 250 ihmistä menehtyi pommihyökkäyksissä Yhdysvaltojen suurlähetystöjä vastaan Keniassa ja Tansaniassa 7. elokuuta. Jeltsin ja Clinton tapaavat syyskuun alussa, kun Clinton saapuu vierailulle Venäjälle:

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.