Mainos

Jeltsin nimitti uusia ministereitä

Venäjän presidentti Boris Jeltsin nimitti tänään jälleen uusia ministereitä hallitukseen, kertoi Kremlin edustaja. Oleg Rutkovskista tuli uusi terveysministeri, ja edellisen hallituksen ydinenergiaministeri Jevgeni Adamov nimitettiin uudelleen virkaansa. Vasta perustetun kauppa- ja teollisuusministeriön johtoon nimitettiin vain vt. päällikkö, Georgi Gabunja.

Jeltsin oli aiemmin päivällä sanonut, että hallituksen viimeisetkin nimitykset tulevat ennen Voiton päivän johdosta vietettävää pitkää viikonloppua, joka alkaa huomenna. Kremlin edustaja ei kuitenkaan pystynyt selittämään edellisen hallituksen varapääministerin Ivan Rybkinin kohtaloa. Hänen vastuullaan olivat aiemmin suhteet entisiin neuvostotasavaltoihin. Pääministeri Sergei Kirijenko sanoi aiemmin tällä viikolla, että Rybkin hoitaa edelleen suhteita Itsenäisten valtioiden yhteisön Ivyn jäsenmaihin, vaikka hänen ministeriönsä yhdistettiinkin ulkoministeriöön.

Muita nimityksiä olivat Jevgeni Sapiro etnisiä ja alueellisia kysymyksiä hoitavaksi ministeriksi ja Nikolai Hvatkov kansliaministeriksi. Kaiken kaikkiaan hallituksessa on 22 jäsentä. Tärkeimmät ministerit on nimitetty jo aiemmin. Ulkoministerinä jatkaa Jevgeni Primakov, puolustusministerinä Igor Sergejev ja valtiovarainministerinä Mihail Sadornov.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.