Mainos

Jeltsin nimitti kommunistin teollisuusministeriksi

Kommunistipuoluetta edustava kansanedustaja Juri Masljukov, 60, on nimitetty Venäjän uudeksi teollisuusministeriksi, kertoi uutistoimisto Interfax tänään.

Uutistoimiston mukaan pääministeri Sergei Kirijenko kertoi nimityksestä toimittajille. Kirijenkon mukaan presidentti Boris Jeltsin on jo allekirjoittanut nimityspäätöksen, mutta ei ole vielä julkaissut sitä. Jeltsinin lehdistöpalvelu ei halunnut keskiviikkona kommentoida tietoa. Masljukov on Venäjän hallituksen ainoa kommunistijäsen. Hän loi poliittisen uransa jo Neuvostoliiton aikana: vuosina 1988-91 hän oli Neuvostoliiton valtionsuunnittelukomitean Gosplanin johtaja ja siinä ominaisuudessa myös varapääministeri.

Kun Sergei Kirijenkon johtama hallitus tuli valtaan huhtikuussa Masljukov oli yksi harvoja kommunisteja, jotka lakkasivat vastustamasta hallitusta jo alkuvaiheessa. Hän rikkoi puoluekuria ja äänesti Kirijenkon puolesta.

Kommunistipuolueen johtaja Gennadi Zjuganov ei ottanut tänään kantaa Masljukovin nimitykseen. Zjuganov on tähän asti vaatinut kokonaan uutta "kansallista luottamusta" edustavaa hallitusta, jossa myös kommunistit olisivat mukana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.