Mainos

Jeltsin loppuviikon todennäköisesti sairaalassa

Sydänleikkaukseen valmistautuva Venäjän presidentti Boris Jeltsin, 65, jäänee sairaalahoitoon loppuviikoksi, presidentin tiedottaja kertoi tänään. Tiedottaja Sergei Jastrzhembskin mukaan lääkärit päättävät sydämen ohitusleikkauksen ajankohdasta 25. tai 26. syyskuuta.

Jastrzhembski kumosi huhut presidentin terveydentilan huonontumisesta ja kertoi Jeltsinin keskustelleen pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa yli tunnin ajan tänään. Mikäli Jeltsinin tila olisi huonontunut, hän ei tiedottajan mukaan olisi tavannut pääministeriä.

Presidentin ja pääministerin kerrottiin keskustelleen Tshetsheniasta, Venäjän budjetista, sadonkorjuusta ja muista "yhteiskunnallis-taloudellisista kysymyksistä". Venäjän televisiossa näytettiin päivällä otos, jossa ruskettunut ja hymyilevä Jeltsin keskusteli istualtaan mutta vilkkaasti elehtien Tshernomyrdinin kanssa sairaalassa. Minuutin pituisessa otoksessa ei ollut ääntä.

Jeltsin on ollut tutkimuksissa moskovalaisessa sairaalassa viime perjantaista lähtien. Alun perin hänen oli määrä viipyä sairaalassa vain viikonlopun ajan. Eilen ilmoitettiin, että hän viipyy vielä kaksi päivää.

Sairaalassaoloajan pidentämisestä todettiin vain, että Jeltsin saa suunniteltua hoitoa ja että hänelle tehdään kokeita.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.