Mainos

Jeltsin leikataan 6-8 viikon kuluttua

Presidentti Boris Jeltsinille tehdään sydänleikkaus 6-8 viikon kuluttua. Lääkärien mukaan Jeltsin voi leikkauksen jälkeen palata hoitamaan virkaansa.

Leikkausta suunnitteleva lääkäriryhmä tutki Jeltsiniä tänään kolmen tunnin ajan. Leikkausta todennäköisesti johtavan kirurgin Renat Aktshurinin mukaan toimenpiteen lykkääminen parantaa oleellisesti presidentin selviytymismahdollisuuksia.
-Jos leikkaisimme heti, sanoisin mahdollisuuden (selviytymiseen) olevan 80 prosenttia, mutta toivomme, että kuuden viikon kuluttua sen on lähes 100 prosenttia, Aktshurin sanoi.

Toisen venäläiskirurgin mukaan Jeltsinin raskas työtaakka kesän vaalien yhteydessä oli aiheuttanut komplikaatioita, joiden vuoksi leikkaus ei ole vielä tällä hetkellä hyvä vaihtoehto. Lääkäriryhmään kuuluva 88-vuotias amerikkalainen sydänspesialisti Michael DeBakey vakuutti tänään tiedotustilaisuudessa Jeltsinin palautuvan leikkauksen jälkeen täysin työkykyiseksi.

Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov vaati keskiviikkona Jeltsinä eroamaan presidentinvirasta, jota hän ei voi hoitaa useaan kuukauteen sairautensa takia. Lääkärit ovat arvioineet Jeltsinin tarvitsevan kolme kuukautta ohitusleikkauksesta toipumiseen. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että hän palaisi hoitamaan virkaansa mahdollisesti vasta ensi maaliskuussa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.