Mainos

Jeltsin kehotti kansaansa huolettomuuteen

Presidentti Boris Jeltsin kehotti radiopuheessaan venäläisiä unohtamaan huolensa vappuna. Niin haluavat voivat Jeltsinin mukaan osoittaa vappuna mieltään ja vaikkapa arvostella presidenttiä.

-Olkaa lastenne kanssa, aviopuolisoidenne kanssa, vanhempienne kanssa, ystävienne kanssa, ja juokaa malja heille, Jeltsin kehotti. Jeltsin sanoi taistelleensa nimenomaan sen takia, että venäläiset voivat nyt vapaasti valita, mitä he tekevät. Tärkeintä ei ole marssiminen yhdessä ruodussa, vaan vapaa ja riippumaton valinta, presidentti sanoi.

Jeltsin palasi eilen ennakoitua aiemmin lomaltaan Mustanmeren rannikolta.

Mielenosoitus Moskovassa

Useita tuhansia ihmisiä osallistui kommunistien järjestämään vappumielenosoitukseen Moskovassa. Punaisen torin laidalla pidetyssä mielenosoituksessa kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov syytti presidentti Jeltsiniä Venäjän ajamisesta tuhoon.

Poliisi arvioi mielenosoittajien määräksi 25 000, kun taas järjestäjät sanoivat 100 000 ihmisen olleen siinä mukana. Mielenosoituksessa hyväksyttiin julkilausuma, joissa vaadittiin "erottamaan presidentti Boris Jeltsin, joka on syyllistynyt hirvittäviin ja anteeksiantamattomiin rikoksiin maata ja kansaa vastaan". Julkilausumassa tuomittiin niin ikään sotilasliitto Naton laajentaminen.

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa viitisentuhatta ihmistä osallistui mielenosoitukseen, jossa tuomittiin presidentti Leonid Kutshman harjoittama uudistuspolitiikka ja Nato-myönteinen ulkopoliittinen suuntaus.
(STT-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.