Mainos

Jeltsin jälleen sairaalaan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on viety tänään korkeassa kuumeessa sairaalaan influenssan vuoksi, kertoi Kremlin tiedottaja Dmitri Jakushkin venäläisen uutistoimiston Interfaxin mukaan. Jakushkinin mukaan Jeltsin alkoi eilen voida huonosti maaseutuasunnollaan Gorkissa, mutta suostui lähtemään sairaalaan vasta tänään. Hän aikoo kuitenkin seurata televisiosta Venäjän ja Ukrainan välistä jalkapallo-ottelua tänä iltana.

Tiedottaja Jakushkin lisäsi, että Jeltsin viettää huomisen hoidettavana eliitin käyttämässä Moskovan keskuskliniikassa ja että hänen tilastaan tiedettäneen enemmän vasta maanantaina. Jakushkin kiisti täysin perättöminä lehtitiedot, joiden mukaan presidentti aikoo matkustaa, mahdollisesti vielä tässä kuussa, leikattavaksi Saksaan. Segodnja-lehden mukaan Jeltsin kärsii selkävaivoista ja joutuu ottamaan päivittäin särkylääkkeitä. Kreml ei myöskään suostunut kommentoimaan lehtitietoja, joiden mukaan 68-vuotias presidentti oli syyskuun lopulla useaan otteeseen sairaalassa tutkittavana ja hoidettavana.

Jakushkin ilmoitti eilisiltana, että Jeltsin lähtee ylimääräiselle lomalle tämän kuun puolivälissä. Presidentti Jeltsin on useaan otteeseen kärsinyt pitkään huonosta terveydestä sen jälkeen kun hänet valittiin uudelleen vuonna 1996. Hänelle tehtiin nelinkertainen sydämen ohitusleikkaus marraskuussa 1996, minkä jälkeen hän kärsi komplikaatioista, mm. keuhkokuumeesta ja toistuvasti influenssasta. Jeltsin oli viimeksi sairaalassa tämän vuoden helmikuussa vatsahaavan vuoksi.

Jeltsinin terveys on ollut merkittävä tekijä Venäjän politiikassa. Joulukuussa pidetään parlamenttivaalit ja ensi vuoden puolivälissä presidentinvaalit, joihin Jeltsin ei perustuslain mukaan tosin voi enää asettua ehdolle.
(STT-AFP-DPA-Reuters)

MTV3:n Jeltsin-sivut kertovat lisää hänen uransa vaiheista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.