Mainos

Jeltsin ja Rodionov uudistaisivat armeijan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin asettui tänään kannattamaan puolustusministeri Igor Rodionovin yritystä puuttua Venäjän asevoimien kriisiin ja uudistaa armeijaa radikaalisti. Jeltsin ja Rodionov keskustelivat tänään 40 minuuttia, kertoi Kremlin lehdistötoimisto.

Jeltsin myös torjui laajalle levinneet huhut, joiden mukaan hän aikoisi erottaa Rodionovin tämän suorasukaisuuden takia.
-Ennen tapaamista Jeltsin kiisti jyrkästi tiedot, että hän olisi korvaamassa puolustusministerin jollain uudella henkilöllä ja sanoi tällaisten puheiden olevan ehdottomasti vailla pohjaa.

Marraskuisesta sydämen ohitusleikkauksesta ja tammikuussa sairastamastaan keuhkokuumeesta toipuva Jeltsin on vähitellen alkanut tavata Kremlin muita johtomiehiä. Rodionovin tapaamisen hän on kuitenkin lykännyt useita kertoja.

Rodionov käy eräiden Venäjän johtohenkilöiden kanssa katkeraa kiistaa asevoimien uudistamisesta. Kremlin edustajan mukaan Jeltsin kannatti Rodionovin ponnisteluja "asevoimia koskevien vaikeiden ongelmien ratkaisemiseksi".

Viimevuotisen vaalikampanjansa aikana Jeltsin vaati, että asevoimista on kehitettävä täysimittainen palkka-armeija vuoteen 2000 mennessä. Rodionov ja hänen kilpailijansa, Jeltsinin puolustusneuvoston sihteeri Juri Baturin ovat kuitenkin tehneet selväksi, ettei Venäjä yllä tähän ajankohtaan.
(STT-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.