Mainos

Jeltsin ja Gore tapasivat Barvihassa

Yhdysvaltain varapresidentin Al Goren mukaan presidentti Boris Jeltsin vaikutti "erittäin hyväkuntoiselta", kun Gore ja Jeltsin tapasivat toisensa tänään Barvihassa Moskovan ulkopuolella.

-Luulen, että hän rentoutuu ja saa kaipaamaansa lepoa, mutta minusta hän näyttää hyväkuntoiselta, Gore sanoi 45 minuuttia kestäneen tapaamisen jälkeen. Hänen mukaansa keskusteluissa käsiteltiin useita eri aihepiirejä.

Jeltsinillä on voimakas halu saada Tshetshenian taistelut päättymään ja presidentti uskoo rauhanneuvotteluihin, Gore sanoi. Gore ylisti tapaamisen aikana Jeltsinin tanssityyliä tämän presidentinvaalikampanjan aikana. -Erityisesti ihailin tanssitekniikkaanne jonka näin televisiossa, Gore sanoi. Nämä ovat asioita, joita oppii kun pyrkii johonkin virkaan, Jeltsin puolestaan vastasi nauraen.

Paikalla olleiden toimittajien mukaan Barvihan parantolaan lepäämään vetäytynyt Jeltsin näytti kalpealta ja jäykältä tapaamisen alkaessa. Gore onnitteli Venäjän presidenttiä hänen "suuresta vaalivoitostaan". -Se on yhteinen voittomme, sanoi hitaasti mutta selvästi puhunut Jeltsin tulkin välityksellä.

Reuterin toimittaja Laurence McQuillan sanoi tänään Jeltsinin terveyden huonontuneen jyrkästi sitten kevään. McQuillan tapasi Jeltsinin huhtikuussa presidentti Bill Clintonin vieraillessa Moskovassa. Tänään McQuillan oli toinen kahdesta amerikkalaistoimittajasta, jotka pääsivät Barvihan parantolaan seuraamaan Jeltsinin ja varapresidentti Goren tapaamista.

-Mies jonka näin huhtikuussa oli täynnä energiaa. Mies jonka näin tänään pystyi hädin tuskin kävelemään, McQuillan kirjoitti. McQuillan sanoi Jeltsinin olleen kalpea ja laihtuneen huomattavasti.

Gore oli ensimmäinen länsimainen poliitikko joka tapasi Venäjän johtajan sen jälkeen kun hän vetäytyi julkisuudesta kesäkuun loppupuolella. Eilen Jeltsin perui tapaamisensa Goren kanssa ja lähti Kremlin lausunnon mukaan lomalle lepäämään tiukan vaalikamppailun jälkeen.

Jeltsin ja Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin keskustelivat tänään uuden hallituksen kokoonpanosta, kertoi Kremlin edustaja Sergei Medvedev tapaamisen jälkeen.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Katso myös taloussivut: Gore lupaa lisää amerikkalaisinvestointeja

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.