Mainos

Jeltsin ja Clinton lämmittävät suhteita

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään saavuttuaan Kölniin osallistuakseen G8-maiden kokoukseen, että hän haluaa solmia jälleen ystävyyssuhteet lännen kanssa Kosovon konfliktin hoidosta syntyneiden erimielisyyksien jälkeen.

-Meidän täytyy jälleen sopia taistelumme jälkeen. Se on pääasia, sanoi Jeltsin heti koneensa laskeuduttua Kölniin kokouksen päätöspäivänä.

Jeltsin tapaa tänään ulkoministerinsä Igor Ivanovin kanssa Saksan liittokansleri Gerhard Schroederin ja myöhemmin hänen on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton. Tapaaminen Clintonin kanssa on maiden presidenttien ensimmäinen 10 kuukauteen.

Jeltsin laskeutui lentokoneestaan hitaasti, tukeutuen toisella kädellä vaimoonsa Nainaan ja toisella kädellään kaiteeseen. Hän käveli suoraan toimittajien luo. Kysyttäessä onko hän tyytyväinen Helsingin Kosovo-neuvottelujen tuloksiin ja Venäjälle sovittuun rooliin Kosovon rauhanturvaoperaatiossa, Jeltsin vastasi ykskantaan "kyllä". Kysyttäessä mistä kysymyksistä hän olettaa keskustelevansa Yhdysvaltain, Britannian, Saksan, Ranskan, Italian, Kanadan ja Japanin johtajien kanssa, Jeltsin vastasi ainoastaan, että "poliittisista kysymyksistä". Jeltsinin on määrä osallistua myös G8-maiden kokouksen asiakirjojen allekirjoitustilaisuuteen.
(STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja