Mainos

Jeltsin erotti uudistaja Fjodorovin

Presidentti Boris Jeltsin erotti tänään uudistaja Boris Fjodorovin Venäjän verohallituksen pääjohtajan ja varapääministerin paikalta. Fjodorov oli kieltäytynyt eroamasta 23. elokuuta erotetusta hallituksesta. Verohallitukselle ei nimitetty uutta pääjohtajaa.

Lisäksi Jeltsin nimitti Farit Gazizullinin uudelleen yksityistämisministeriksi ja erotti virallisesti Viktor Hristenkon, joka oli varapääministerinä erotetussa hallituksessa. Myös Hristenko oli kieltäytynyt eroamasta.

Fjodorov oli verojohtajana ja varapääministerinä uudistusmielisen pääministerin Sergei Kirijenkon hallituksessa ja hän laati kriisinhallintaohjelman Viktor Tshernomyrdinille, jonka Jeltsin halusi Kirijenkon tilalle pääministeriksi. Presidentti joutui kuitenkin parlamentin vastustuksen vuoksi nimittämään pääministeriksi ulkoministeri Jevgeni Primakovin. Primakovin ponnistelut kilpailevien poliittisten ryhmien hyväksyttävissä olevan tasapainoisen hallituksen kokoamiseksi joutuivat vaikeuksiin, kun valtiontaloudesta vastaava varapääministeri Aleksandr Shohin erosi perjantaina vain puolitoista viikkoa nimityksensä jälkeen. Ero oli vastalause Mihail Zadornovin nimitykselle valtiovarainministeriksi.

Presidentti Jeltsin tiukensi tänään äänensävyään Shohinia kohtaan sanoessaan, ettei tämä toiminut "valtiomiesmäisesti. Eräät kommentoijat näkivät Fjodorovissa mahdollisen seuraajan Shohinille. Jeltsin tapasi Primakovin maanantaina, mutta he eivät presidentin lehdistösihteerin Dmitri Jakushkinin mukaan keskustelleet Shohinin seuraajasta.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.