Mainos

Jeltsin erotti korkean virkamiehen

Venäjän presidentti Boris Jeltsin erotti tänään korkea-arvoisen virkamiehen äskettäin ilmi tulleen kirja- ja lahjusskandaalin takia.

Erotettu on entinen yksityistämisministeri ja nykyinen presidentinhallinnon varapäällikkö Aleksandr Kazakov, yksi Venäjän yksityistämistä käsittelevän kirjan tekijöistä.

Vielä ilmestymättömän kirjan tekijöiden kerrottiin aiemmin tällä viikolla saaneen teoksesta yhteensä 450 000 dollarin (noin 2,34 milj. mk) tekijänpalkkiot. Venäjällä arvellaan summaan liittyvän lahjuksia. Vyyhteen liittyy myös Oneximbank-pankki.

Yksi tekijöistä on uudistusmielinen ensimmäinen varapääministeri Anatoli Tshubais. Hän myönsi tänään, että kirja on olemassa ja että tekijänpalkkiot ovat suuret. Arvostelu on hänen mielestään siten aiheellista.

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin sanoi tänään, että skandaali on epämiellyttävää hallitukselle. Kotimme on Venäjä -puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja Aleksandr Shohin puolestaan sanoi, että myös muita erottamisia on odotettavissa. Hän ei maininnut nimiä eikä mikään viitannut siihen, että Tshubais olisi saamassa potkut.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.