Mainos

Jeltsin asetti tärkeät ministeriöt Tshernomyrdinin valvontaan

Presidentti Boris Jeltsin on määrännyt puolustus- ja sisäministeriöt sekä muut tärkeät ministeriöt toimimaan yhteistyössä pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa kun hän itse on lomalla, kertoi presidentin lehdistösihteeri Sergei Jastrzhembski tänään.

Hänen mukaansa sydänleikkaukseen valmistautuva Jeltsin pitää kuitenkin itsellään ydinaseiden käyttöä koskevat päätökset. Ydinasenappia voidaan painaa vain presidentin, puolustusministerin ja armeijan komentajan yhteispäätöksenä.
-Presidentti Boris Jeltsin on määrännyt lomansa ajaksi tärkeiden ministeriöiden johtajat tekemään yhteistyötä pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa kysymyksissä, jotka vaativat päätöstä valtionpäämieheltä, Jastrzhembski sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Tavallisesti monet ministerit raportoivat suoraan Jeltsinille. Myös presidentin loman aikana tärkeimmät ministerit informoivat Jeltsiniä. Hän ilmoitti viime torstaina suostuneensa sydänleikkaukseen.

Lehdistösihteeri kertoi Jeltsinin allekirjoittaneen muistion, jossa määritellään Tshernomyrdinin valtuudet presidentin loman aikana. Siinä yhteydessä ei kuitenkaan ilmennyt, tekeekö Tshernomyrdin päätökset presidentin nimissä vai onko hänen saatava lopullinen hyväksyntä Jeltsiniltä. Tshernomyrdin voi kutsua koolle äskettäin perustetun puolustusneuvoston.

Epäselväksi jäi myös, mitä ajankohtaa Tshernomyrdinin uudet valtuudet koskevat. Jeltsinhän on nyt virallisesti lomalla. Sydänleikkaus on määrä tehdä tämän kuukauden lopulla, minkä jälkeen seuraa toipilasaika. Aiemmin Kremlistä on kerrottu, että Jeltsin on poissa töistä todennäköisesti ainakin kolme kuukautta.

Jeltsinin allekirjoituksella varustettu leimasin on hänen kansliapäällikkönsä hallussa eikä henkilökuntapäällikkö Anatoli Tshubaisin kuten lehdissä on uumoiltu. Leimasinta käytetään hyvin harvoin ja vain presidentin luvalla. Leima lyödään presidentin henkilökohtaisiin ohjeisiin, tervehdyksiin ja onnittelusähkeisiin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.