Mainos

Jeltsin armahtaisi puoli miljoonaa vankia

Presidentti Boris Jeltsin ehdottaa lähes puolen miljoonan rikoksesta tuomitun vangin armahtamista. Jeltsin perustelee armahdusta humanitaarisilla syillä, mutta myös täpötäysien vankiloiden olojen helpottamisella.

Kremlin lehdistötoimisto ilmoitti tänään, että Jeltsin on lähettänyt ehdotuksen armahduksesta Venäjän parlamentin alemman kamarin eli duuman puhemiehelle.

Useissa kansainvälisten ihmisoikeusryhmien selonteoissa Venäjän vankilaoloja on kuvattu "pöyristyttäviksi ja epäinhimillisiksi". Venäläisissä tiedotusvälineissä on kerrottu, että eräät elinkautiseen vankeuteen tuomitut venäläiset ovat jopa pyytäneet tuomion muuttamista teloitukseksi vankilaolojen surkeuden vuoksi.

Jeltsinin ehdotuksen mukaan armahdus koskisi 445 000 ihmistä. Heistä vapautettaisiin 35 000, ja noin 60 000:n rangaistusaikaa lyhennettäisiin. Loput 350 000 armahdettavaa kärsivät ehdonalaista tuomiota vapaalla jalalla. Venäjän vankiloissa on kaikkiaan noin miljoona vankia.

Armahdus koskisi ennen muuta sotaveteraaneja, vanhuksia, raskaana olevia naisia sekä naisia, joilla on alaikäisiä lapsia. Sen ulkopuolelle jäisivät mm. murhista ja raiskauksista tuomitut.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.