Mainos

Jeff Beck tekee mitä haluaa

Jeff Beck on muusikoiden muusikko, sähkökitaran uudistaja. 1944 syntynyt englantilainen on elämänsä vedossa, toisin kuin moni ikätoverinsa. Uransa varrella pitkiä taukoja esiintymisessä ja levyttämisessä pitänyt Beck kiertää nyt ahkerasti.

- Uuden managerin myötä päätin yrittää tosissani ja nyt keikkoja riittää. Täällä Porissa yleisö oli avoimen ystävällistä, kuuntelevaa ja musiikkiin vastaavaa.

Suomessa Jeff Beck on esiintynyt edellisen kerran vuonna 1971. Häntä on odotettu takaisin hartaasti ja Pori Jazzin esiintyjälistalla Beckin nimi on ollut alustavasti 80-luvulla, 90-luvulla ja viime vuonna. Aina keikka on syystä tai toisesta peruuntunut. Eilen Porissa moni fani uskalsikin huokaista helpotuksesta vasta kun näki hyväntuulisen Beckin bändeineen astuvan Kirjurinluodon lavalle.

Eilisen loisteliaan konsertin jälkeen MTV3 sai ainoana mediana Jeff Beckin haastattelun. Siinä mies kertoo mm. soittotekniikastaan ja vaikutteistaan, jotka ulottuvat klassisesta musiikista bluesiin ja rockabillyyn.

Levy-yhtiöitä Beck kritisoi siitä, etteivät nämä osaa markkinoida hänen kaltaistaan iäkkäämpää artistia, vaan vain uusia britneyspearseja.

Big Town Playboysin kanssa tehty rockabillykokeilu jatkuu Imelda Mayn kanssa. Myös Rod Stewartin kanssa työskentely olisi Beckin mielestä mahdollista, mikäli ensin tehtäisiin yhdessä hyvä levy.

Eric Claptonin kanssa äskettäin tekemiään keikkoja Beck pitää ongelmallisina, koska miesten yleisö eroaa toisistaan, eivätkä Claptonin fanit pidä Beckin fuusiosta.

60-luvun lopulla Beckin ystävä, Jimmy Page kopioi Led Zeppeliniin raskaan bluesin esihevityylin, jonka Jeff Beck Group oli Truth-levyllään hieman aiemmin luonut. Siitä viisastuneena Beck sanookin haluavansa nyt soittaa niin persoonallisella tyylillä, että sitä on vaikea varastaa.

Haastattelussa musiikkinäytteitä Porin keikasta. Beckin bändissä soittavat Rhonda Smith (basso ja laulu), Jason Rebello (koskettimet ja laulu) sekä Narada Michael Walden (rummut ja laulu). Kuvaaja: Aki Blomberg.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.