Mainos

Jeesuksen syntymäkirkossa satoja palestiinalaisia

Jeesuksen syntymäkirkkoon Betlehemissä on paennut satoja palestiinalaisia militantteja, joista useat ovat aseistautuneet.

Jeesuksen syntymäkirkkoon Betlehemissä on paennut 300-400 palestiinalaista militanttia, joista useilla on ase mukanaan.

- He ovat päättäneet ottaa kirkon turvapaikakseen, kertoi italialainen toimittaja Marc Innaro, joka oli kirkossa useiden muiden toimittajien kanssa.

Israelin mukaan kirkossa on piilossa etsintäkuulutettuja terroristeja. Israelin mukaan palestiinalaiset ovat tulittaneet israelilaisia joukkoja Betlehemissä kirkoista. Palestiinalaiset ovat kiistäneet syytökset. Silminnäkijöiden mukaan kirkossa on aseistettujen miesten lisäksi paljon naisia ja lapsia.

Tilannetta kuvataan äärimäisen kireäksi. Jerusalem Israelin joukot ovat ympäröineet kirkon, mutta vakuuttavat, etteivät aio tehdä rynnäkköä yhteen kristikunnan pyhimmistä paikoista.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vetosi eilen kansainväliseen yhteisöön, jotta se lopettaisi Israelin hyökkäykset moskeijoita ja kirkkoja vastaan.

- He piirittivät tänään Betlehemissä Jeesuksen syntymäkirkon ja he ovat hyökänneet monia muita kirkkoja ja moskeijoita vastaan, Arafat sanoi al-Jazeera-television puhelinhaastattelussa.

Pappeja ei päästetty Betlehemiin

Israelilaiset sotilaat estivät eri kirkkokuntia edustavien pappien pääsyn Betlehemiin, kertoi katolinen pappi Raed Abusahlia. Noin 200 papin joukko halusi hänen mukaansa käydä Betlehemissä osoittamassa solidaarisuuttaan paikalliselle väestölle.

- Israelin armeijan upseerit kertoivat meille, että Betlehem on suljettu sotilasalue ja että me emme pääse sinne, Abusahlia sanoi.

Israelin panssarit etenivät Jordanjoella

Israelin panssarivaunut ovat tunkeutuneet nyt myös Jeninin ja Salfitin kaupunkeihin Jordanjoen länsirannalla. Jeniniin on edennyt viitisenkymmentä panssarivaunua kolmelta taholta ja taisteluhelikopterit ovat kierrelleet kaupungin yllä.

Myös Nablusin liepeille on sijoitettu satoja panssarivaunuja. Kaikkiaan Israelin panssarit hallitsevat jo seitsemää kaupunkia Länsirannalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.