Mainos

Jazzin ja oopperan kosiomatka onnistui

Tiettävästi Suomen ensimmäinen oopperan ja jazzin yhteiskonsertti torstai-iltana Kemiönsaaren Taalintehtaalla oli menestys. Musiikillisesti mahdollisimman kaukana toisistaan olevat genret flirttailivat toistensa kanssa ja synnyttivät ehkä musikaalisen romanssin, joka saanee jatkoa.

Samalla estradilla esiintyivät lähes täysmittainen sinfoniaorkesteri Vivo Esa Heikkilän johdolla ja Antti Sarpilan jazzia ja swingiä kurnuttava Big Band. Siinä kohtasivat musiikkisaaren kaksi pahinta festivaalikilpailijaa: Kemiönsaaren Musiikkijuhlat ja Baltic Jazz - ensimmäistä kertaa yhteistyössä.

Ohjelmiston periaate oli yksinkertainen: ensin sinfoniaorkesteri solisteineen esitti klassisen oopperakappaleen ja heti perään jazz-bändi näytti miten svengaavasti se tulkitsee saman.

Yleisö innostui

Yleisö otti uudenlaisen kattauksen innolla vastaan. Historiallisen Taalintehtaan masuunin raunioiden muodostaman amfiteatterin täytti 650 kokeilunhaluista kuulijaa.

– Jazz-friikit oppivat jotakin oopperasta ja klassisen musiikin ystävät kiinnostuvat oopperasta, sanoo kapellimestari Antti Sarpila, joka on samalla käynnistyvien jazz-festareiden pitkäaikainen rakentaja.

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Katinka Korkeala - itse viulisti - on vähintään yhtä tyytyväinen.

– Baltic Jazz on tähän asti saanut enemmän katsojia, nyt moni toivottavasti jatkaa ensi viikolla alkavilla klassisen musiikin festivaaleilla, riemuitsee Korkeala.

5 000 lippua

Kolme päivää kestävät jazzit on keskitetty Taalintehtaalle lähellä huvivenesatamaa olevaan telttaan. Kävijät viisinumeroisena lukuna, lippuja myydään noin 5 000, suurin osa pääsee nauttimaan ilmaiskonserteista.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat toivoo saavansa tänä vuonna jo yli 2 000 kävijää. Se saa klassisen musiikin soimaan kirkoissa, kartanoissa ja kivinavetoissa eri puolilla saarta.

Vain 7000 asukkaan Kemiönsaari pystyy järjestämään kokoaan paljon merkittävämpiä musiikkitapahtumia muutaman intomielisen paikallisasukkaan generoiman energian ansiosta.

Paikkakunnalla uskotaan taiteen ja erityisesti musiikin hyvään, pyöritetään perusopetusta, tarjotaan tavallisille kuntalaisille musiikki ympäri vuoden ja musiikillinen itsetunto näyttää kykynsä heinäkuussa, kun saarella lasketaan olen yli 40 000 asukasta.

Arvatenkin myös saaren elinkeinoelämä on tyytyväinen viipyvistä vieraista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.