Mainos

Jazz For Kids -festivaali kohti yleisöennätystä

- Vuoden 2009 Pori Jazz Kids -festivaali tulee tekemään yli 20 000 hengellä uuden yleisöennätyksensä, kertoo muusikko ja Jazz For Kids -festivaalin tuottaja Bianca Morales.

Jo viidettä kertaa järjestettävä Pori Jazz Kids Festival polkaisi käyntiin vuoden 2009 Pori Jazz -festivaalin lauantaina 11.7. Ohjelmaa tarjotaan jälleen viiden päivän ajan kolmella estradilla: Kirjurinluodon Lokki-lavalla, Pelle Hermannin puistossa ja Jazzkadun Radio Nova Stagella.

Viime vuonna tapahtuma rikkoi kaikki edelliset yleisöennätyksensä yli 17 000 kävijällään. Musiikkipajoihin osallistui yli 1 700 lasta ja nuorta.

- Uskomme, että suosio kasvaa tänä vuonna edelleen, sillä mielenkiintoiset musiikilliset teemat tarjoavat jälleen uusia elämyksiä sekä pajoihin osallistuville lapsille ja nuorille että yleisölle, kertoo Bianca Morales toiveikkaana.

Tänä vuonna on palattu rytmimusiikin ja suomalaisuuden juurille "back to the roots" -teemalla. Lapsille ja nuorille tarjottavissa musiikkipajoissa on tutustuttu vocal jazz- ja bluesmusiikkiin Pepe Ahlqvistin ja Mirja Mäkelän johdolla. Tämän vuoden teemasoitin on huuliharppu, jota pääsee kokeilemaan ja opiskelemaan huuliharppupajassa. Nykyajan ihmeisiin perehdytään tietokonesäveltämisen pajoissa tietokonemusiikkiguru Otto Romanowskin johdolla. Musiikkipajat järjestetään Palmgren-konservatorion tiloissa.

Kirjurinluodon vanhan Lokki-lavan monipuolinen ohjelmatarjonta sopii koko perheelle. Lasten Kalevala -konsertit ja Heidi Storbackan vetämän gospelkuoron konsertti vievät kuulijan suomalaisuuden ja mustan rytmimusiikin juurille. Festivaali huipentuu Sväng-yhtyeen päätöskonserttiin keskiviikkona 15.7. klo 16 Lokki-lavalla.

Muskareilla on ensimmäisestä vuodesta alkaen ollut tärkeä rooli "Kidsien" ohjelmistossa. Lokki-lavan edustalla aamuisin toista sataa vauvaa ja lasta vanhempineen on keinutellut itsensä rytmien maailmaan. Yhteislaulu puolestaan raikaa aamupäivisin, kun viime vuoden suursuosikki Kana toimii Pori Jazz Kids Voices -kuoron solistina. Lisäksi Kana häärää tapahtumassa seremoniamestarina. Perheen leikki-ikäisten leikki- ja laulutuokiot Kahvila Koivun terassilla jatkuvat tänä vuonna TV:stä tuttujen satuhahmojen, Mimin&Kukun vetäminä.

Yleisön pyynnöstä maanantaina 13.7. vietettiin jo toistamiseen Svenska Dagen -teemapäivää, jolloin Lokki-lavan valloittivat lahjakkaat suomenruotsalaiset taiteilijat ja nuoret. Svenska Dagen juonnettiin kahdella kielellä. Arne Alligator & Djungeltrumman eli Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu esiintyi Lokki-lavalla maanantaina ruotsiksi ja tiistaina suomeksi.

Tunnettujen esiintyjien lisäksi myös lapset valloittavat lavan. Radio Nova Stagella Pori Jazz Young Talent Showcase esittelee maanantaina Ebelin nuoria muusikoita ja tiistaina nuorten omia kokoonpanoja. Lapset pääsevät jammailemaan myös Lokki-lavalla rytmiringeissä ja musiikkipajojen loppukonserteissa Kids Festivalin päätöspäivänä keskiviikkona 15.7.

Kaikkiin konsertteihin ja musiikkipajoihin on vapaa pääsy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.