Mainos

Jazz-fonisti Grover Washington Jr. kuoli

Amerikkalainen jazz-saksofonisti Grover Washington Jr. on kuollut.


Washington kuoli perjantaina New Yorkissa ilmeisesti sydänkohtaukseen. Hän oli 56-vuotias. Washington kuoli pukuhuoneessaan vain muutamia minuutteja sen jälkeen, kun oli saanut valmiiksi tv-esityksensä nauhoitukset.

Buffalossa New Yorkissa syntynyt Washington - jonka isä oli niinikään saksofonisti - aloitti soittamisen 10-vuotiaana. Esiintymiset hän aloitti muutamaa vuotta myöhemmin. Hän lähti kotoa 16-vuotiaana aloittaakseen kiertueen Ohiossa perustetun The Four Chefs -yhtyeen kanssa.

Washington oli musiikillinen monilahjakkuus, joka soitti niin sopraano-, altto- kuin baritonisaksofonia sekä klarinettia, bassoa ja pianoa.

Washington sekoitti musiikissaan soulia ja jazzia. Hänen tunnetuimpiin levytyksiinsä kuului yhdessä Bill Withersin kanssa tehty Just the Two of Us, jossa ovat tunnusomaisina piirteinä Withersin laulu ja Washingtonin pitkät, kypsät soolot.

Washingtonilta ovat saaneet vaikutteita muun muassa sellaiset arvostetut fonistit kuten Kenny G ja David Sanborn. Washingtonin musiikki tuli tutuksi suomalaisillekin ainakin Bill Cosby Show sta, jonka tunnusmelodia oli hänen käsialaansa.

Washingtonin viimeinen jazz-listojen ykköseksi noussut levy oli vuonna 1992 tehty Next Exit, joka sisälsi Washingtonin ja hänen poikansa yhdessä säveltämän hitin Summer Chill. Kappaleelle myönnettiin myös Grammy-ehdokkuus.

Grover Washingtonia jäivät lähinnä kaipaamaan hänen vaimonsa Christine ja heidän kaksi lastaan Grover III ja Shana.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.