Jauheliha on herra suomalaisten ruokapöydissä

Puolet suomalaisten syömästä lihasta on jauhelihaa. Lihapullat, jauhelihakastike ja makaronilaatikko ovat olleet suomalaiskotien kestosuosikkeja vuodesta toiseen. Suomen Gallupin tekemän kyselyn mukaan viidessä kymmenestä suomalaisten lempiruuassa on jauhelihaa.

Kotitalousneuvoja ja -opettaja Elisabeth Eriksson Marttaliiton ruotsinkielisestä sisarjärjestöstä Marthaförbundetista sanoo, että suosion takana on edullisuus, helppous ja monikäyttöisyys.

-Lisäksi jauhelihan ravintoarvo on hyvä. Jo pieni määrä tyydyttää esimerkiksi päivittäisen proteiinin tarpeen.

Jauhelihan käyttö kasvanut jatkuvasti. Kymmenen viime vuoden aikana sen kulutus on kaksinkertaistunut. Tällä hetkellä suomalaiset syövät yhteensä runsaat 30 miljoonaa kiloa jauhelihaa vuodessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat