Jauheliha-korianteripihvit ja porkkana-perunamuusia sekä marinoituja porkkanoita

Jauheliha-korianteripihvit

Jauheliha-korianteripihvit

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 viipale vaalea leipää
  • 1 pnt korianteria
  • 1 kananmuna
  • 2 kesäsipulia
  • suolaa ja pippuria.

Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja anna jäähtyä. Leikkaa leipäviipale kuutioiksi ja kaada kookoskerma niiden päälle. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, mausteet, hienonnettu korianteri ja kesäsipulin hienonnetut varret tasaiseksi taikinaksi. Lisää jäähtynyt sipulisilppu sekä leipäkuutiot. Muotoile taikinasta sopivan kokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi pannulla tai 200 asteisessa uunissa 10-15min.

Peruna-porkkanamuusi

  • 8 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 dl maitoa
  • nokare voita
  • suolaa ja valkopippuria

Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lämmitä maito kattilassa. Soseuta kypsät perunat ja porkkanat sähkövatkaimella ja lisää maitoa niin että muusista tulee sopivan paksuista. Mausta voinokareella, suolalla ja valkopippurilla.

Marinoituja kesäporkkanoita

  • 4 porkkanaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä ne suolatussa vedessä lähes kypsiksi. Paahda sokeri kevyesti kattilassa ja lisää vesi sekä hunaja. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, jolloin kolmannes nesteestä on haihtunut. Kaada marinadiliemi jäähtyneiden porkkanoiden päälle ja jätä maustumaan muutamaksi päiväksi.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat