Mainos

Jauhekirjemiehelle syyte

Sahajauhoa sisältäneitä kirjeitä viranomaisille lähettänyt mies on saanut syytteen lievästä tietoliikenteen häirinnästä.

Sahajauhoa sisältäneitä kirjeitä viranomaisille lähettänyt mies sai tänään Tampereen käräjäoikeudessa syytteen lievästä tietoliikenteen häirinnästä. Mies toi viime lokakuun 22. päivänä kirjeet Tampereen pääpostiin, jossa ne todettiin epäilyttäviksi ja toimitettiin poliisille.

Syytetty myönsi lähettäneensä kirjeet, mutta kiisti halunneensa häiritä postin toimintaa. Hän ilmoitti motiivikseen halun lisätä turvallisuutta ja torjua lokakuussa vallalla ollutta jauhekirjehysteriaa. Mies halusi osoittaa viranomaisille, että asiasta tiedotusvälineiden kautta annetut tiedot toimivat ohjeina pahantahtoisille henkilöille. Lievästä tietoliikenteen häirinnästä voi saada ainoastaan sakkorangaistuksen.

Posti vaatii mieheltä 5000 euron suuruista korvausta liiketoiminnalle aiheutuneesta vahingosta. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen jauhekirjetapaus, joka on ehtinyt Suomessa oikeuskäsittelyyn. Jutussa annetaan tuomio 6. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.