Jauhekirjeitä lähetetty USA:n lähetystöihin Euroopassa

Valkoista jauhetta sisältäviä kirjekuoria on lähetetty äskettäin yli 40 kuvernöörinvirastoon Yhdysvalloissa ja viiteentoista Yhdysvaltain lähetystöön Euroopassa. Kirjeistä ei ole kuitenkaan löytynyt mitään vaarallista, kertovat amerikkalaisviranomaiset.

Tuorein tapaus on tältä päivältä , jolloin Espanjan turvallisuusjoukot eristivät Yhdysvaltain Madridin-lähetystön epäilyttävän kirjeen vuoksi. Hälytys osoittautui kuitenkin vääräksi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan kirjeitä on lähetetty Euroopassa muun muassa Berliinin, Brysselin, Kööpenhaminan, Pariisin, Oslon, Tallinnan ja Tukholman lähetystöihin. Helsinkiä ei ollut lähetystöjen joukossa.

Liittovaltion poliisi FBI kertoi lisäksi, että yli 40 kuvernöörinvirastoon eri puolilla Yhdysvaltoja on myös lähetetty jauhekirjeitä. Kaikissa kirjeissä on Texasin postileima.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat olleet valppaina jauhekirjeiden varalta vuoden 2001 tapahtumien jälkeen. Tällöin pernaruttobakteeria sisältäneet kirjeet tappoivat viisi ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat