Mainos

Jättiyleisö kokoontui paavin ulkoilmamessuun

Liki puolet kaikista maailman katolilaisista asuu Latinalaisessa Amerikassa. Brasilia puolestaan on maailman suurin roomalaiskatolinen maa.

Lähes miljoona ihmistä on kokoontunut kuulemaan paavi Benedictus XVI:n ulkoilmamessua Campo de Marten puistoon Sao Pauloon.

Messuun osallistui väkeä eri puolilta Brasiliaa ja muista Latinalaisen Amerikan maista. Tuhannet heistä yöpyivät messua edeltävän yön puistossa varmistaakseen itselleen hyvän paikan. Poliisi kertoi, että paikalla oli miljoona ihmistä. Toimittajat pitivät lukua kuitenkin liioiteltuna.

Paavi julisti messun aikana pyhimykseksi brasilialaissyntyisen fransiskaanimunkin Antonio Galvaon. Lähes 200 vuotta sitten kuolleen Galvaon parantaviin voimiin uskotaan Brasiliassa yhä. Ihmettä toivovat nielevät veli Galvaon pillereiksi kutsuttuja pieniä paperilappuja, joihin on kirjoitettu rukouksia.

"Perhearvot kunniaan"

Paavi toisti myös kirkon kielteisen kannan aborttiin ja vaati perinteisten perhearvojen kunnioittamista. Hän ryöpytti samalla tiedotusvälineitä.

- On tärkeää vastustaa niitä median elementtejä, jotka pilkkaavat avioliittoa ja neitsyyden pyhyyttä ennen avioliittoa.

Paavin vierailun tarkoitus on herättää uudelleen Latinalaisen Amerikan innostus katoliseen uskoon. Liki puolet kaikista maailman katolilaisista asuu Latinalaisessa Amerikassa. Viime vuosina monet ovat kuitenkin kääntyneet muihin kristinuskon suuntauksiin tai luopuneet uskonnosta kokonaan.

Brasilia on maailman suurin roomalaiskatolinen maa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.