Mainos

Jättiyhtiöt voittivat kiistat Internet-osoitteista

Kolme suurta yhdysvaltalaisyhtiötä voitti kiistansa Internet-osoitteista YK:n välimieskäsittelyssä. Yahoo, Microsoft ja AT&T saivat käyttöönsä muiden rekisteröimiä verkkotunnuksia, jotka erehdyttävästi muistuttivat yhtiöiden nimiä tai tavaramerkkejä.

Internet-yhtiö Yahoo nosti kanteen www-osoitteesta campyahoo.com, joka oli rekisteröity DomainCollection-nimiselle yritykselle. Koska osoite ei rekisteröinnistä huolimatta ollut käytössä, yrityksen katsottiin varanneen sen hämärissä tarkoitusperissä.

DomainCollection ei vastannut Yahoon syytöksiin, joten osoite siirrettiin Yahoolle YK:n alaisen aineetonta omaisuutta varjelevan WIPO-järjestön käsittelyssä.

Suuri yhdysvaltalainen puhelinyhtiö AT&T voitti juttunsa itävaltalaista WorldclassMedia.comia vastaan. AT&T sai haltuunsa verkkotunnukset attmexico.com ja att-latinamerica.com.

Microsoft haki itselleen kokonaista listaa Internet-osoitteita. Se sai omiin käsiinsä mm. verkkotunnukset hotmaill.com, homail.com ja otmail.com, jotka ovat väärin kirjoitettuja versioita Microsoftin suositusta Hotmail-sähköpostipalvelusta. Microsoftin tavaramerkkejä muistuttavia osoitteita oli rekisteröinyt urakalla Global Net 2000 -niminen yritys, joka ilmoitti osoitteekseen Iranin pääkaupungin Teheranin. Yhtiö ei toimittanut vastausta Microsoftin syytöksiin, joten se menetti osoitteet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.