Jättiyhtiöt voittivat kiistat Internet-osoitteista

Kolme suurta yhdysvaltalaisyhtiötä voitti kiistansa Internet-osoitteista YK:n välimieskäsittelyssä. Yahoo, Microsoft ja AT&T saivat käyttöönsä muiden rekisteröimiä verkkotunnuksia, jotka erehdyttävästi muistuttivat yhtiöiden nimiä tai tavaramerkkejä.

Internet-yhtiö Yahoo nosti kanteen www-osoitteesta campyahoo.com, joka oli rekisteröity DomainCollection-nimiselle yritykselle. Koska osoite ei rekisteröinnistä huolimatta ollut käytössä, yrityksen katsottiin varanneen sen hämärissä tarkoitusperissä.

DomainCollection ei vastannut Yahoon syytöksiin, joten osoite siirrettiin Yahoolle YK:n alaisen aineetonta omaisuutta varjelevan WIPO-järjestön käsittelyssä.

Suuri yhdysvaltalainen puhelinyhtiö AT&T voitti juttunsa itävaltalaista WorldclassMedia.comia vastaan. AT&T sai haltuunsa verkkotunnukset attmexico.com ja att-latinamerica.com.

Microsoft haki itselleen kokonaista listaa Internet-osoitteita. Se sai omiin käsiinsä mm. verkkotunnukset hotmaill.com, homail.com ja otmail.com, jotka ovat väärin kirjoitettuja versioita Microsoftin suositusta Hotmail-sähköpostipalvelusta. Microsoftin tavaramerkkejä muistuttavia osoitteita oli rekisteröinyt urakalla Global Net 2000 -niminen yritys, joka ilmoitti osoitteekseen Iranin pääkaupungin Teheranin. Yhtiö ei toimittanut vastausta Microsoftin syytöksiin, joten se menetti osoitteet.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat