Mainos

Jättisaaliin rohmunneet kellovarkaat jatkavat pakoaan

Poliisi pitää mahdollisena, että Helsingissä kultaliikkeeseen marraskuussa iskeneet varkaat ovat lähteneet Suomesta ulkomaille.

Lindroosin kultasepänliikkeestä Helsingistä jättisaaliin rohmunneet kellovorot jatkavat pakoaan. Rikoskomisario Kari Niinimäen mukaan Helsingin poliisi on saanut varkauteen liittyen useita kymmeniä vihjeitä, mutta ne eivät ole johtaneet läpimurtoon.

Tekijät ovat saattaneet poistua saaliineen maasta. Vorojen kansallisuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Poliisi ei halua vahvistaa, että tekijät olisivat kotoisin Suomenlahden toiselta puolelta, kuten monissa muissa Helsingin kultaliikkeisiin kohdistuneissa rikosjutuissa.

- Kaikki vaihtoehdot on pidettävä edelleen auki, mutta yksi vaihtoehto on, että he ovat ulkomaalaisia ja päässeet jo poiskin Suomesta, Niinimäki sanoo.

Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevasta liikkeestä lähti varkaiden matkaan aamun hämärissä 19. päivä viime kuuta suuri määrä arvokelloja sekä jonkin verran koruja. Murtomiehiä kiinnostivat erityisesti Rolex-, Cartier- ja Audemars Piguet -merkkiset ajannäyttäjät. Omaisuutta vietiin satojen tuhansien eurojen arvosta, joskin alle puolen miljoonan euron. Poliisi ei suostu kertomaan omaisuuden tarkkaa arvoa.

- Melkein voisi sanoa, että kyseessä on tilaustyö, Niinimäki paljastaa.

Harmaassa farmari-Audissa ehkä arvolasti

Poliisitutkinnassa on selvinnyt, että murtoon osallistui varmasti ainakin kolme miestä. Murtoveikot tunkeutuivat kultasepänliikkeeseen käyttämällä apuna Tampereelta varastettua Audi-merkkistä autoa. Ajokki löytyi myöhemmin hylättynä Helsingin Hakaniemestä. Mustasta Audista tavarat vaihdettiin toiseen autoon.

- Autosta oli erilaisia vaihtoehtoja silminnäkijöiden havaintojen perusteella, mutta vahvin käsitys on nyt, että kyseessä on vaaleanharmaa farmari-Audi, Niinimäki kertoo.

Uudehkosta ja tummennetuin lasein varustetusta menopelistä ei ole havaintoja Helsingin keskusta-alueen ulkopuolelta.

Epäillyistä on valvontakameroiden kuvaa. Esimerkiksi lippalakkipäinen mies on tallentunut nauhalle Janakkalassa ja hiukan kaljuuntunut mies aivan kultasepänliikkeen lähellä.

- He (epäillyt) ovat tulleet Tampereelta Helsinkiin päin ja käyneet bensa-asemalla Janakkalassa. Teko on tehty tämän jälkeen Helsingissä, Niinimäki selvittää.

Vorojen jäljille johtavasta vinkistä on luvattu huomattava palkkio. Tiedot teosta ja epäillyistä voi soittaa poliisille numeroon 09-1895447 ja virka-ajan jälkeen numeroon 09-1894002.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja