Jättirapu-kanavartaat & kuminajogurtti

Jättirapu-kanavartaat

  • 12 jättikatkaravun pyrstöä
  • 2 jyväbroilerin rintaa
  • 1 sitruuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa ja mustapippuria
  • varrastikkuja

Leikkaa broilerinrinta kuuteen osaan. Poista ravuista peräsuoli. Raasta sitruunankuori astiaan ja purista mehu mukaan. Lisää joukkoon inkivääri, korianteri, hienonnettua timjamia ja rypsiöljy. Sekoita hyvin ja laita kanat ja ravut marinoitumaan noin tunniksi. Liota varrastikkuja haaleassa vedessä. Tikuta kananpaloja ja rapuja vuoronperään tikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Paista vartaita kuumassa uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kumina-jogurttikastike

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Mausta jogurtti sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon. Lisää kumina ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat