Jättipelikielto väritti viimeisiä kausia – Matti Lamberg päätti kiekkouransa 26-vuotiaana

Jääkiekkoilija Matti Lamberg on päättänyt uransa 26-vuotiaana. 

Lamberg pelasi viimeiseksi jääneen kautensa Porin Ässissä. Otteluita tuli tilille kahdeksan.

Kaikkiaan Lamberg pelasi SM-liigassa 132 runkosarjaottelua tehoilla 12+12=24. Hän edusti Ässien lisäksi Jokereita, HIFK:ta ja Sportia.  

– Mahtava reissu! Kiitos kaikille uran varrella auttaneille, erityisesti perheelle ja lähimmille ystäville, pelikavereille, valmentajille, huoltajille, Metolle, Simolle ja Marelle. Irti mittasin mielestäni kaiken mitä oli terveyden rajoissa mitattavissa. Oon helvetin onnellinen, että sain olla niin onnekas, että hyvin keskinkertaisilla taidoilla sain nuoresta asti tätä duunikseen tehdä. Tuntuu etuoikeutetulta, että sain työskennellä monessa hyvässä jengissä ja organisaatiossa mahtavien ihmisten kanssa. Oon onnekas, että sain nähdä ja kokea hemmetin paljon hienoja hetkiä, Lamberg kirjoittaa Instagramissa

Syksyllä 2017 Lamberg aiheutti kohun taklattuaan rajusti Jukurien Valtteri Hietasta. Lamberg sai tapauksesta 13 ottelun pelikiellon, mikä on yksi liigahistorian pisimmistä pannoista. 

Lamberg harmitteli tekoaan myöhemmin Satakunnan Kansalle. 

– Eihän se ollut puhdas taklaus. Tuollainen ei kuulu jääkiekkoon. Tein työtäni, mutta nyt oli pakko nostaa käsi ylös virheen merkiksi, hyökkääjä tunnusti.

Lue myös:

    Uusimmat