Mainos

Jättipankin syntymässä katoaa yli 16 000 työpaikkaa

Saksalaisten Deutsche Bankin ja Dresdner Bankin fuusiossa katoaa ainakin 16500 työpaikkaa. Samalla pankkien kyltit häipyvät katukuvasta, kun mammutti sulkee sivukonttoreitaan. Arviolta tuhat kaikkiaan 3000 sivukonttorista lopetetaan. Työpaikkojen vähentämisestä suurpankki aikoo saavuttaa vuosittain lähes kolmen miljardin euron suuruiset säästöt. Se merkitsee lähtöpasseja 14000 pankkivirkailijalle yksinomaan Saksassa. Maailmanlaajuisesti pankki työllistää 142000 ihmistä.

Saksalaispankkien fuusiosta syntyy nyt maailman suurin liikepankki taseella laskettuna. Sen taseen loppusummaksi on laskettu 2500 miljardia D-markkaa. Markkina-arvoltaan eli osakkeidensa arvolla laskettuna se yltää 90 miljardiin euroon. Osapuolet perustavat yhteisen holding-yhtiön, ja uuden pankkijätin nimeksi tulee Deutsche Bank. Alkuvaiheessa pankkia johtavat yhdessä Deutschen nykyinen pääjohtaja Rolf Breuer ja Dresdnerin Bernhard Walter. Tänään kumppanukset ilmoittivat, että ne aikovat listauttaa vähittäispankkitoimintansa kolmen vuoden kuluessa. Pankit aikovat keskittyä rahakkaisiin toimintoihin kuten varakkaiden yksityishenkilöiden palveluun, yritys- ja investointipankkitoimintaan sekä varainhallintaan. Deutschen tiedotteen mukaan osakkeenomistajien etu ja parantunut kannattavuus olivat tämän fuusion kantavat voimat.

Allianz mukaan vähittäispankkitoimintaan

Pankkifuusion taustalla on vakuutusjätti Allianz, joka omistaa viisi prosenttia Deutschesta ja reilun viidenneksen Dresdner Bankista. Yhdistymisen jälkeen Allianz saa haltuunsa lähes puolet Deutschen vähittäispankkitoimintaa harjoittavasta Deutsche Bank 24:stä. Allianzin osuus kuitenkin vähenee, kun Dresdner yhdistää vähittäispankkitoimintansa Deutschen kanssa. Johtokaksikko Breuer ja Walter vakuutti torstaina, että investointipankki Dresdner Kleinwort Bensonia ei myydä eikä sen toimintaa lopeteta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.