Mainos

Jättimoottori aiheutti merihädän – kolme pelastettiin merestä

Kolme miestä joutui veden varaan heidän veneensä upottua perjantai-iltana Pietarsaaren edustalla.

Merivartioston mukaan miesten käyttämässä 4,2 metriä pitkässä veneessä oli kantokykyyn nähden ylisuuri 70 hevosvoiman perämoottori. Sen uskotaan aiheuttaneen veneen uppoamisen yhdessä ylilastin ja kovan merenkäynnin kanssa.

– Perästä oli alkanut tulla vettä veneeseen, eivätkä he ehtineet äyskäröidä sitä pois. Sitten yksi aalto löi sisään, ja vene alkoi upota nopeasti, sanoo johtokeskusupseeri Tomi Maunu Turun Meripelastuskeskuksesta.

Maunun mukaan miehet olivat tiettävästi matkalla Ruotsiin. Viranomaiset olivat pysäyttäneet heidät aiemmin illalla ja kehottaneet jättämään avomerimatkan väliin kyseisellä veneellä.

Pelastajat saivat vähän ennen yhtätoista useita ilmoituksia miesten ampumista hätäraketeista. Maunun mukaan yhden miehistä sukulainen oli juuri ennen vesille lähtöä tuonut veneeseen kassillisen vanhoja hätäraketteja.

– Onneksi niistä osa toimi.

Noin vartissa hätäilmoituksesta kaikki kolme miestä oli ongittu ylös vedestä. Yhden pelasti merivartioston partio ja kaksi paikallinen kalastaja.

Miehillä oli yllään pelastusliivit. Merivartioston mukaan oranssiliivinen mies havaittiin vedestä heti, mutta tummansinisiä liivejä käyttäneiden löytämisessä kesti kauemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.