Mainos

Jättimielenosoitus Hizbollahin tueksi Libanonissa

Mahdollisesti jopa miljoona ihmistä oli koolla Beirutissa Hizbollah -liikkeen tueksi.

Kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat shiiamuslimien Hizbollah-liikkeen Syyriaa tukevaan mielenosoitukseen Libanonin pääkaupungissa Beirutissa. Joidenkin viranomaisarvioiden mukaan paikalla oli jopa yli miljoona ihmistä. Hizbollah ja sen liittolaiset haluavat mielenosoituksella osoittaa tukeaan Syyrialle ja vastustaa länsimaiden puuttumista Libanonin asioihin.

Mielenosoittajat kantoivat Syyrian presidentin Bashar al-Assadin ja hänen libanonilaisen kollegansa Emile Lahoudin kuvia. He ovat kokoontuneet vain 300 metrin päähän aukiosta, jossa pääasiassa kristityt opposition mielenosoittajat ovat vaatineet lähes päivittäin Syyrian vetäytymistä Libanonista.

Libanonin armeijan joukot partioivat kokoontumispaikkojen välillä. Syyriaa tukevat mielenosoittajat vastustivat YK:n päätöslauselmaa, jossa Syyriaa vaaditaan vetäytymään Libanonista kokonaan. Heidän mukaansa Syyrian joukkoja tarvitaan, koska Libanon on edelleen "sotatilassa" naapurimaa Israelin kanssa. Maiden välillä ei ole rauhansopimusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.