Mainos

Jättimäisen WinCapita-jutun käsittely alkoi Vantaalla

Sijoitusklubi WinCapitan pääjutun käsittely on alkanut tänään Vantaan käräjäoikeudessa. Syytettyjä on kaksi: päätekijänä pidetty Hannu Kailajärvi ja hänen rikoskumppanikseen epäilty nainen. Molempia syytetään törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Naista epäillään toissijaisesti avunannoista näihin tekoihin.

Syyttäjä vaatii Kailajärvelle viiden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Myös toiselle syytetylle vaaditaan vankeusrangaistusta.

Syyttäjä katsoo, että Kailajärvi on kumppaniensa kanssa erehdyttämällä ja erehdystä hyväksikäyttämällä saanut tuhannet ihmiset sijoittamaan rahaa Kailajärven hallinnoimmille tileille. Käytännössä klubi uskotteli tekevänsä erinomaisen tuottoisaa valuuttakauppaa.

Haastehakemuksen mukaan nainen vastasi muun muassa klubilaisten sähköposteihin, hoiti heidän rahaliikennettään ja käänsi materiaaleja eri kielille.

WinCapita on todennäköisesti Pohjoismaiden laajin sijoitushuijaus. Myös juttua selvittävien viranomaisten urakka on ollut valtava ja työ jatkuu edelleen. Eri puolilla maata on noin viisikymmentä erillistä haaraa. Epäiltyjä on yhteensä noin 600.

MTV3:n uutiset paljasti WinCapitan (tuolloisen WinClubin) epäilyttävän toiminnan ensimmäisen kerran syyskuussa 2007. Klubi katosi puolisen vuotta myöhemmin, minkä jälkeen poliisi käynnisti asiasta esitutkinnan.

(MTV3 - STT)

WinCapita-oikeudenkäynti alkoi läsnäolijoiden toteamisella:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.