Jättimäiseltä huumeliigalta löytyi lisää aineita

Huumepoliisi teki viime kuussa uusia maastoetsintöjä ja löysi lisää aineita. Takavarikossa on nyt 36 hasiskiloa ja kaksi kiloa kokaiinia sekä puoli miljoonaa euroa käteistä. Ryhmä rahtasi vuosina 2002-2006 aineita Hollannista Suomeen rekoissa eikä yleensä edes välittänyt kätkeä niitä.

Poliisi on onnistunut saamaan suomalaisveljesten pyörittämältä huumeliigalta lisää aineita ja rahaa takavarikkoon. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut jo 25 ihmistä epäiltyinä törkeistä huumerikoksista ja törkeistä rahanpesuista.

Suomalaisliiga rahtasi poliisin mukaan maahan 3 000 kiloa hasista ja 20 kiloa kokaiinia. Liiga on Suomen oloissa poikkeuksellisen laaja, ja se on täysin suomalainen. Ryhmä rahtasi vuosina 2002-2006 aineita Hollannista Suomeen rekoissa eikä yleensä edes välittänyt kätkeä niitä.

Helsingin poliisi piti syyskuun lopulla tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi jutun paljastumisesta ja tutkinnasta.

Huumepoliisi teki lokakuussa uusia maastoetsintöjä ja löysi lisää aineita. Takavarikossa on nyt 36 hasiskiloa ja kaksi kiloa kokaiinia sekä puoli miljoonaa euroa käteistä.

Päätekijöinä pidetyt suomalaisveljekset ovat myöntäneet Suomeen rekoilla ajetut huumelastit. Muutkin epäillyt ovat myöntäneet rikoksia.

Esitutkinta on pian valmis, ja juttu siirtyy Helsingin kihlakunnansyyttäjille syyteharkintaan. Käsittely on Helsingin käräjäoikeudessa ensi vuoden alussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat