Mainos

Jättimäinen verohuijausepäily rakennusalalla: Pimeitä palkkoja 300:lle

Päijät-Hämeen poliisi ja Sisä-Suomen verovirasto kertovat selvittäneensä yhteistyössä suurta rakennusalan talousrikosvyyhteä. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosien 2008-2011 aikana.

Tutkinta on kohdistunut 24 rakennusalan yhtiöön, joiden toiminnassa epäillään tapahtuneen muun muassa törkeitä veropetoksia, törkeitä kirjanpitorikoksia, törkeitä väärennyksiä ja törkeitä petoksia. Yritysten epäillään vältelleen verottajaa ja muita julkisia maksuja yhteensä neljän miljoonan euron edestä.

Huijaukset toteutettiin pääosin kulissifirmojen avulla. Viranomaiset löysivät neljä yritystä, joissa ei ole ollut lainkaan todellista toimintaa. Niiden kautta on tekaistulla laskutuksella kierrätetty muiden yhtiöiden pimeään palkanmaksuun tarvittavia rahoja.

Pimeitä palkkoja on suurimmaksi osaksi maksettu muiden yhtiöiden työntekijöille, joita on selvitetty olleen yli 300, suurin osa virolaistaustaisia.

Lisäksi vyyhdissä on ollut kaksi kulissiyhtiötä, jotka tilasivat rakennusmateriaaleja 182 000 euron arvosta. Tilauksia ei viranomaisten mukaan koskaan aiottukaan maksaa tavarantoimittajille. Tavarat toimitettiin huijaukseen osallistuneiden yritysten käyttöön, ja tavarantoimittajat saivat turhaan karhuta saataviaan.

Rikoksesta epäiltyinä on esitutkinnassa ollut 29 henkilöä, joista kaksi on ollut vangittuna. Työkohteet ovat sijainneet Päijät-Hämeessä, pääkaupunkiseudulla, Kouvolassa ja Pohjanmaalla.

Rakentamisen ja saneerauksen ohella pimeää työvoimaa on käytetty ravintoloiden järjestyksenvalvojina ja tarjoilussa.

Osa rikoksista on jo johtanut tuomioihin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.