Mainos

Nokia vahvisti jättikaupan valmistelun

Nokia ja verkkoyhtiö Alcatel-Lucent vahvistavat, että yhtiöt ovat keskustelleet täydestä yhdistymisestä. Se toteutettaisiin Nokian tekemällä osakevaihdolla ranskalaisyhtiöstä.  

Nokia toteaa tiedotteessaan, että tässä vaiheessa ei ole minkäänlaista varmuutta siitä, että keskustelut johtaisivat sopimukseen.  

Nokian ja Alcatelin mahdollisista kaupoista kirjoitti viimeksi eilen ranskalainen talouslehti Les Echos. Lehden mukaan kyse olisi Alcatelin mobiiliverkoista. Kauppahuhut ovat jo saaneet Alcatelin kurssin nousuun. Vuoden alusta se on vahvistunut 30 prosenttia. Kaupanteko Alcatelista vaatii myös Ranskan valtion hyväksynnän, koska Ranska omistaa yhtiöstä vajaat neljä prosenttia.  

Viime viikolla uutistoimisto Bloomberg kirjoitti, että Nokia kaavailee karttayksikkö Heren myyntiä.   
Alcatel-Lucentin ostamista puoltaisi se, että ranskalaisyhtiöllä on Nokiaa vahvempi asema tärkeillä Yhdysvaltojen markkinoilla. Markkinoilla on pitkään spekuloitu, että verkkomarkkinoilla voi tapahtua yhdistymisiä. Yhdessä Nokia ja Alcatel voisivat paremmin haastaa Ericssonin.  

Alcatel-Lucent muodostettiin 2006 yhdistämällä ranskalainen Alcatel ja puhelinyhtiö AT&T:n entinen laiteyksikkö Lucent.  

Kahdesta verkkoyhtiöstä Nokia on selvästi suurempi. Sen pörssiarvo on nyt reilut 28 miljardia euroa, Alcatel-Lucentin noin 11 miljardia.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja