Mainos

Jättiläis-Halosen ihmissyöntivideo puhuttaa Virossakin

Virolaisen Ilonpilaaja-televisio-ohjelman uudenvuodensketsi presidentti Tarja Halosesta ja Viron pääministeri Andrus Ansipista on herättänyt kiivasta keskustelua myös Suomenlahden eteläpuolella.

Viisiminuuttisessa pätkässä jätti-Halonen mm. repii rakennuksia ja linja-autoja kappaleiksi sekä syö ihmisiä Tallinnan keskustassa.

Postimees-lehden verkkosivuilla huumoripätkästä on noussut kiivas ja monipolvinen keskustelu.

- Halonenhan näyttää pätkässä hyvältä, kommentoi eräs keskustelijoista.

- Mielestäni se sketsi oli elävä ja antoi turvallisuudentunnetta. Liian pyhät asiat muuttuvat vaarallisiksi.Ilonpilaaja-tyyppinen huumori rikkoo tabuja ja venyttää terveesti rajoja.

Naapurivaltioden päämiesten taistelu Tallinnan keskustassa on saanut aikaan mm. keskustelun suomalaisesta luonteesta.

Virolaisten kommenttien perusteella suomalainen voi olla heimoveli, mutta huumoria ei löydy yhtään. Tosin, eivät kaikki nettikeskusteluun osallistuneet virolaisetkaan ole sitä mieltä, että huumori oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

- Klippi oli epäkohtelias ja mitäänsanomaton. Ei naurattanut kertaakaan.

- Ilonpilaaja astui pitkän askeleen yli hyvän maun rajan. Tuli mieleen 90-luvun alun teinien tekemiset, kun ei tiedetty, mitä kaikkea älyttömyyttä ja väkivaltaa suuressa vapaudessa halutaan tehdä. Mieleen tuli myös tuonaikaiset lastenohjelmat.

Keskustelua käydään paljon myös meikäläisten tavasta uutisoida videon sisällöstä. Suhteellisen paljon huutia saa myös suomalainen nettikeskustelu, jossa parjataan Viroa ja virolaisia kovin sanoin.

- Kaikki tuntemani suomalaiset ovat suhtautuneet ohjelmaan huumorilla. Se suomalainen toimittaja, joka kirjoitti ensimmäisenä sketsistä, ei ilmeisesti ymmärtänyt sen sisällöstä mitään. Tai on muuten vaan hieman "yksinkertainen", kirjoittaa eräs nimimerkki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.