Mainos

Jättikö Saksan kouluampuja jäähyväisviestin internetiin?

Viisitoista ihmistä ja itsensä Saksassa surmannut 17-vuotias Tim Kretschmer pärjäsi hyvin pöytätenniksessä, muttei koulussa.

Saksalainen Bild-lehti kuvailee ampujaa keskinkertaiseksi niin hiuksiltaan, kasvoiltaan kuin silmälaseiltaankin. Entiset koulutoverit ovat kuvailleet häntä turhautuneeksi.

Internetistä on löydetty verkkoyhteisö, missä nimimerkin FERstyla ikä, nimi ja asuinpaikkakunta täsmäävät ampujaan. Sivuille on jätetty viesti: "Elämäni on alusta alkaen mennyt pieleen. Olisi parempi, jos en olisi lainkaan syntynyt, koska silloin te ette olisi huomanneet minua, koska en ollut missään hyvä."

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet verkkoprofiilin kuuluvan ampujalle.

MTV:n kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo Kretschmerin tulleen erittäin hyvin toimeentulevasta perheestä. Hän oli perheen ainoa lapsi.

- Perhe on tunnettu tällä alueella, vanhemmilla on pieni yritys tässä lähellä. Periaatteessa kotitausta on hyvä, jos näin voi sanoa. Kaikki alueella pitävät siksi veritekoa yllättävänä ja kauhistuttavana, Nurminen kertoo.

Mustiin pukeutunut Kretschmer ampui tänään Saksan Winnendenin koulukeskuksessa kymmenen oppilasta ja kolme opettajaa. Bild-lehti kertoo hänen huutaneen luokassa: "Ettekö te kaikki ole vielä kuolleita?" Ampujan kerrotaan tappaneen hyvin kylmäverisesti.

Koulusta poistuttuaan Kretschmer ampui ostoskeskuksessa sattumanvaraisesti yhden ihmisen. Poliisin ja ampujan välisessä tulitaistelussa sai surmansa kaksi ihmistä. Lopulta Kretschmer ampui itsensä poliisin ensin haavoitettua häntä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.