Mainos

Jättääkö Sami Kapanen KalPan? – Seurapomo sanoo: "Ei mitään epäselvää"

5:02
Videolla KalPan kauden kohokohta: joukkue voitti Sveitsissä pelattavan perinteikkään Spengler Cupin ensimmäisenä suomalaisena joukkueena.

Huhut ovat vieneet jääkiekon SM-liigaseura KalPan päävalmentajaa Sami Kapasta sveitsiläisen pääsarjaseura HC Luganon peräsimeen. KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kommentoi tilannetta MTV Urheilun haastattelussa.

KalPa tiedotti viime syyskuussa, että Kapanen solmi kuopiolaisseuran kanssa kevääseen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen. Sveitsiläinen tv-kanava TeleTicino on kuitenkin nyttemmin kertonut, että Kapanen on vahvasti ehdolla Luganon ensi kauden päävalmentajaksi ja käynyt kyseisen seuran kanssa neuvotteluja. Myös Iltalehden tietojen mukaan Kapanen on jo matkustanut Sveitsiin, jossa hän olisi käynyt tällä viikolla neuvotteluja Luganon kanssa.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman ei suoralta kädeltä myönnä eikä kiistä tietoja.

– En lähde kommentoimaan Luganon asioita, kun ne eivät varsinaisesti ole meidän päätettäviä asioita. Silloin olen väärä henkilö kertomaan, mitä he päättävät tai mitä ovat tekemässä, Saksman aloittaa.

Millainen käsitys teillä on Kapasen ja Luganon välisistä neuvotteluista? Onko tässä se mahdollisuus, että Kapanen ei teitä enää ensi kaudella valmenna?

– En vielä pysty tuohonkaan asiaan kommentoimaan. Tällä hetkellä meillä on Samin kanssa edelleen sopimus. Toistaiseksi kuviot ovat selvillä, ja jos muutoksia tulee, niin kyllähän me tulemme sen jälkeen informoimaan sellaisesta asiasta. Mutta en pysty tai halua enempää tässä vaiheessa spekuloida.

Onko teillä luottamus, että valmennussopimus jatkuu Kapasen kanssa tästä eteenpäinkin?

– Sanotaan, että Samin kanssa meillä on erittäin hyvät välit ja olemme tilanteesta ihan kartalla. Sinällään osapuolet ovat tietoisia toistensa tekemisistä ja asioista. Siinä ei ole mitään epäselvää, että olisi sellaista, ettei seura tietäisi, mitä tässä voi olla.

– Kun asiat ovat tietyllä lailla keskeneräisiä ja kun me emme päätä, mediassa on hankala etukäteen hirveästi spekuloida vaihtoehtoja. Sinällään itse ei voi ottaa kantaa todennäköisyyksiin, kun ei ole päättämässä. Toisten osapuolten puolesta on vaikea niitä mennä sanomaan tai arvioimaan, Saksman summaa.

KalPan pääomistaja Kapanen on toiminut kuopiolaisseuran päävalmentajana vuodesta 2017 lähtien. KalPa jäi kuluneella kaudella hänen alaisuudessaan SM-liigan pudotuspelien ulkopuolelle sijalle 12.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja