Mainos

Jatkuvista katutöistä nuristaan – kuoppakokoukset helpottaneet tilannetta

Samoissa paikoissa toistuvat kaivaustyöt rassaavat autoilijoita. Näin siitä huolimatta, että esimerkiksi Helsingissä kadun avaamista vaativia töitä koordinoidaan huolella.

Lähes kymmenen vuoden ajan Helsingin kaupungin Rakennusvirasto on kutsunut yhteisiin kuoppakokouksiin kaikkia niitä toimijoita, joiden tekemiset vaativat kadun avaamista.

-Me koordinoimme näitä töitä niin, että saamme kaikki kaivuutyöt samaan kuoppaan, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Saurin mukaan toistuvia kaivuutöitä tulee silloin, kun jokin kiinteistö tahtoo liittyä kaukolämmitykseen tai -jäähdytykseen.

-Ensin on rakennettu runkolinjaa ja sitten pitääkin avata uudelleen kiinteistön liittymän rakentamista varten. Näille tilanteille ei voi mitään, sanoo Sauri.

Lisäksi erilaiset yllättävät tilanteet kuten putkirikot saattavat pakottaa kadun nopeaan avaamiseen ilman ennakkokoordinointia.

Apulaiskaupunginjohtaja Sauri ei silti väheksy kaupunkilaisten purnaamista.

-Totta kai kaivuutyöt haittaavat kaupunkilaisia ja siitä saakin olla nyreissään. Mutta viesti on kuultu ja koko ajan teemme parhaamme, jotta toistuvia kaivuutöitä ei tulisi samalle kadulle.

-Ainakin minulle asti tulevat valitukset tästä aiheesta ovat vähentyneet sen jälkeen kun aloitimme kaikkien kaivajien yhteiset kokoukset, kertoo Sauri.

Apulaiskaupunginjohtajan sanat saavat vahvistusta kadulta, missä MTV Uutiset jututti työmaavaloihin pysähtyneitä autoilijoita.

-Onhan näistä haittaa, mutta ei voi mitään, kaupunkia pitää rakentaa ja katuja korjata, sanoi useampikin haastateltu.

Parhaimmillaan suunnittelu ulottuu pitkälle tulevaisuuteen. Esimerkiksi Ilmalankadun työmaalla kadun alle kaivettiin valmiiksi väylä seuraavia kaapelointeja varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.