Mainos

Jatkuuko voipula vielä tammikuussa? Näin Valio vastaa

Joulun alla voi ja rasvaiset maitotuotteet käyvät kaupaksi jopa siinä määrin, että osassa kaupoissa hyllyt ovat tyhjentyneet kokonaan.

Valion mukaan rasvojen ja maitotuotteiden kokonaiskulutus on pysynyt samana, mutta kuluttajat suosivat nyt kevyttuotteiden sijaan rasvaisia maitovalmisteita.

Valion Voi- ja levitteet -tulosyksikön johtaja Reima Luomalan mukaan pulaa on lähinnä voista.

– Kysyntä on suurempaa kuin se mitä pystymme asiakkaille tarjoamaan. Muutos tuli aika nopeasti, tietty trendi nähtiin aiemmin, mutta syksyn aikana muutos on kiihtynyt. Samaan aikaan maidontuotantomäärät ovat vähentyneet, niin meillä on aikalailla olleet keinot vähissä, Luomala sanoo MTV3 Uutisille.

Luomala kertoo, että viennistä on toimituksia peruttu niin paljon kuin se on ollut sopimusteknisesti mahdollista, ja toimitukset on pyritty ohjaamaan kotimaahan.

– Voita on perinteisesti myyty leivontaan hyvin paljon ennen joulua, samoin kuin erilaisia herkuttelujuustoja. Joulun jälkeen menee raejuustoja ja rahkaa, vähärasvaisia ruokia. Pidemmän aikaa voin kulutus on ollut niin rajussa kasvussa, että näillä tiedoilla on vaikea ennakoida, jatkuuko kysyntä rajuna vielä tammikuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.