Mainos

Jatkoaikaravintolat pulittavat ylimääräisen valvontamaksun

Jatkoaikaravintoloita on tällä hetkellä Suomessa noin 1400. Muiden ravintoloiden tulee sulkea ovensa viimeistään kello kaksi.

Sisäministeriö asettaa erillisen valvontamaksun jatkoaikaravintoloille. 120 euron vuosittainen valvontamaksu tulee voimaan elokuun alusta.

Tarkoitus on, että kaikissa jatkoaikaravintoloissa tehtäisiin valvontakäynti ainakin kerran joka vuosi kello 1.30 ja 4.00 välisenä aikana.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan uusia sääntöjä alkoholijuomien anniskeluajoista, jatkoaikaluvista sekä valvonnasta. Tavoite on varmistaa, että järjestyksenpito toimii ja anniskelu aamuyön tunteina tapahtuu lainmukaisesti.

Tiukempi valvonta vaatii lääninhallituksissa lisää voimavaroja. Niitä kerätään määräämällä jatkoaikaravintoloille erityinen valvontamaksu. Tehostetut tarkastukset alkavat vuoden loppuun mennessä ja koskevat erityisesti päihtyneille anniskelua sekä järjestyksenpitoa.

Alkoholijuomien anniskelu tulee lopettaa yleensä kello 1.30 ja ravintola sulkea puolen tunnin kuluttua siitä eli kello kaksi. Ravintola voi hakea jatkoaikaa aamuneljään asti. Näitä jatkoaikaravintoloita on Suomessa kaikkiaan noin 1400.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.