Mainos

Jätkäsaaressa venäjänkielisiä liikennekylttejä – katso kuvat

Jätkäsaareen Helsingin Länsisatamassa on ilmestynyt liikennemerkkien alle venäjänkielisiä kylttejä, jotka opastavat muun muassa oikeaoppisesta pysäköinnistä.

Helsingin sataman teknisen johtajan Aarno Ahdin mukaan venäjänkielisiin teksteihin on päädytty, koska Pietarin laivaliikenne siirtyy 12. tammikuuta alkaen Eteläsatamasta Länsisatamaan.

– Mistään erityisemmästä venäläistämisestä tässä ei ole kysymys. On tärkeää, että turistit löytävät oikeisiin paikkoihin, Ahti sanoo.

Ahti arvelee, että jatkossakin venäjän- tai englanninkielisiä kylttejä pystytetään sinne, missä niille on suurta tarvetta. Lain mukaan liikennemerkissä tai sen lisäkilvessä voidaan erityisistä syistä käyttää muutakin kieltä kuin suomea tai ruotsia.

Satamaan asti ei ole kantautunut kaupunkilaisten kyselyjä uusista liikennemerkeistä.

Lappeenrannassa venäjää näkyy opasteissa

Lappeenrannassa nousi kohu venäjänkielisistä opastekylteistä vuonna 2010, kun kaupunkilaiset vastustivat kaupungin aikeita muuttaa osa kylttien teksteistä venäjäksi.

Vastarinnasta huolimatta osa kylteistä on vaihtanut kieltä. Lappeenrannan viestintäjohtajan Alina Kujansivun mukaan aikomuksena ei ollut koskaan muuttaa kaikkia kaupungin virallisia kylttejä venäjänkielisiksi, vaan ainoastaan yksittäiset matkailuun liittyvät kyltit ovat saaneet venäjänkieliset tekstit.

– Asian suunnittelu on vielä kesken. Tapauskohtaisesti mietimme, mistä kylteistä tulee venäjänkielisiä, Kujansivu sanoo.

Liikennemerkkejä Lappeenrannassa tulee vastaan vain suomenkielisinä. Tosin Liikennevirasto on lisännyt 6-tien Muukon suoralle joitakin liikenneopasteita myös venäjäksi, koska alueella on paljon venäläistä rekkaliikennettä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.