Jätitkö koirankakat keräämättä? Tällaisen rangaistuksen siitä voi saada

Näin kauan koirankakalla, hengityssuojaimella, tupakantumpilla ja purukumilla kestää maatua 6:29
KATSO MYÖS: Tiedätkö kuinka kauan koirankakalla, hengityssuojaimella tai purukumilla kestää maatua? Asiantuntija paljastaa kiusallisen totuuden!

Lumen alta paljastuvat kakkakasat aiheuttavat kiukkua, mutta millainen rangaistus on luvassa, jos kakkojen hylkäämisestä jää kiinni?

Jokakeväinen klassikko, koirankakkakeskustelu, on taas ottanut tulta alleen aurinkoisten päivien myötä. Millainen rangaistus on luvassa, jos kakkojen hylkäämisestä jää kiinni?

Kakkojen keräämistä säätelee järjestyslaki

Järjestyslain mukaan omistajan on kerättävä koiran jätökset maasta taajamassa. Sääntö koskee omistajan lisäksi sitä henkilöä, jonka hallinnassa koira on; jos siis ulkoilutat naapurin hauvaa, kakkojen kerääminen on sinun vastuullasi.

Kakat tulee kerätä hoidetulla alueella taajamassa. Hoidetulla alueella tarkoitetaan esimerkiksi leikattuja nurmikoita, istutuksia ja alueita, joilla tie on päällystetty. Esimerkiksi puistoissa kakat siis tulee korjata pois.

Sääntö koskee nimenomaan taajamaa.

Tällainen sakko voi olla luvassa

Järjestyslaki on tarkoitettu turvaamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta Suomessa. Lakia valvovat järjestyksenvalvojat sekä poliisi, ja sen rikkomisesta voi seurata sakkoja.

Jos järjestyslakia ei noudata, kyseessä on järjestysrikkomus; siitä voi saada rikesakon, jonka suuruus on perustapauksissa 40 euroa.

Katso myös: Keräämättömät koiran jätökset voi olla terveysriski – MTV jalkautui 2021 selvittämään, ärsyttääkö koirankakka helsinkiläisiä!

Tiesitkö? Keräämättömät koiran jätökset voi olla terveysriski – MTV kysyi, ärsyttääkö koirankakka helsinkiläisiä 2:58

Lue myös:

    Uusimmat