Mainos

Jätevesilain venyminen raivostutti yrittäjät - laitteet makaavat varastoissa

Jätevesiasetuksen mutkistuminen on hyydyttänyt pienpuhdistamoiden hankinta- ja asennustyöt koko maassa. Alan yrittäjiä asia harmittaa.

Siinä missä kuluttajat saattavat jopa olla tyytyväisiä jätevesiasetuksen pitkittymiseen, kauppiaita asia kirpaisee.

- Tilanne on aivan kuollut. Minkäänlaista kysyntää ei ole ollut, pelkkää odotusta vain. Nyt meillä makaa varastossa useampia kappaleita kalliita laitteita, jotka aikoinaan ostettiin, huokaa Pointel Oy -liikkeen myymälävastaava Kaj Andersson Kokkolasta.

Tilanne on paha paitsi pienille yrittäjille myös laitteiden valmistajille. Jätevesiasetuksen pitkittyminen hermostuttaa luonnollisesti myös niitä 300 koneurakoitsijaa, jotka koulutettiin jätevesijärjestelmien asentamiseen.

- Siinä uskossa lähdimme tähän koulutukseen, että töitä riittäisi, mutta nyt kyllä isot pojat ovat sotkeneet tämän jutun. Yhtään tarjouspyyntöä ei tule, koska kaikki ihmiset vain odottavat, että mitä tässä tapahtuu, valittelee kaivinkoneurakoitsija Ari Muuraiskangas Koneurakointi Muuraiskangas -yrityksestä Kokkolasta.

Töiden tyssääminen on harmittanut koko syksyn. Kentällä toivotaankin nyt nopeita ratkaisuja.

- Kyllä jonkinlainen päätös pitäisi saada aikaan nyt nopeasti, sillä tämä on koko Suomen ongelma, korostaa Kaj Andersson.

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.